Monday, February 16, 2009

Lupta cu dezamăgirea 2-UCB

„Du-te dar, si du poporul unde ti-am spus.” Exod 32: 34

Iată două tipuri de dezamăgire împotriva cărora avem de luptat în viaţă:
1) Când cei cu care lucrezi şi de care depinzi te dezamăgesc. Pentru a reuşi, ai nevoie de oameni; nu poţi reuşi fără ei. Şi când acei oameni te dezamăgesc este dureros. Imaginează-ţi dezamăgirea lui Moise. El şi-a lăsat fratele, Aaron, cu misiunea să se ocupe de popor cât timp el era la o întâlnire foarte importantă cu Dumnezeu pentru a primi cele zece porunci. Când s-a întors a găsit poporul lui Israel în anarhie, idolatrie şi perversiuni de nedescris. Unde este Aaron? Conduce răzvrătirea! Când Moise a avut cea mai mare nevoie de el, Aaron l-a dezamăgit mizerabil. Dar priviţi-l pe Moise; adevărata conducere străluceşte în profunda dezamăgire. El l-a confruntat pe Aaron, a adus murdăria înaintea lui Dumnezeu pentru rezolvare şi s-a rugat pentru iertarea lui Israel. Dumnezeu a auzit apoi i-a reamintit lui Moise de misiunea lui, „Du-te dar, si du poporul unde ti-am spus.” Exod 32: 34
Dezamăgirea nu-ţi închide(termină) misiunea şi nici nu te privează de prezenţa lui Dumnezeu. Fă ceea ce Dumnezeu ţi-a dat să faci.
2) Când cei în viaţa cărora ai investit te-au dezamăgit. Să ne mai uităm un pic la Moise, Pastorul fondator al Bisericii care critică, nerecunoascătoare şi cârtitoare. O biserică de sclavi eliberaţi, binecuvântaţi din abundenţă şi pe drumul spre ţara promisă. Însă fără pic de recunoştinţă şi loialitte faţă de cel ce a făcut totul ca eliberarea lor să poate fi posibilă. Abia ieşiţi din Egipt ei s-au întors împotriva lui Moise cu acuzaţii şi cu certuri(Exod 14). A fost Moise dezamăgit şi rănit? Da. Însă de fiecare dată când a dorit să renunţe, a discutat mai întâi cu Dumnezeu, rugându-se pentru turma sa de plângăcioşi. Primea ordine proaspete de la Şef şi se întorcea la treabă. Iată ce fac oamenii chemaţi de Dumnezeu atunci când sunt dezamăgiţi şi când simt că vor să renunţe.

No comments: