Wednesday, October 8, 2008

Lupta pentru integritate- UCB

„nu te abate nici la dreapta nici la stînga, si fereste-te de rau.” Pv. 4: 27

Nimic, absolut nimic nu este mai important pentru viitorul nostru decât integritatea personală. Webster o defineşte într-un singur cuvânt: onestitate! Poţi doar să ascunzi lipsa ei, dar nu pentru mult timp. Apoi asemenea unei fundaţii greşite, în timpul unei furtuni, totul se năruie. Poate fi mult mai rău dacă doreşti să continui aşa. Mai bine spus „eşti prins”. „Ca o potîrnichie, care cloceste niste oua pe cari nu le-a ouat ea, asa este cel ce agoniseste bogăţii pe nedrept; trebuie sa le părăsească în mijlocul zilelor sale, şi la urmă nu este decât un nebun.”
Să nu crezi că poţi face tot cea ce vrei în lucrurile mici, atât timp cât nu ai mari probleme în lucrurile mari. Prima ta minciună te-a făcut un mincinos, şi fie că furi cinci lei sau fie că furi un miliard, tot hoţ te numeşti. Filip Broks a spus, „Caracterul este format din micile probleme ale vieţii noastre.” Integritatea întotdeauna pune caraterul nostru deasupra câştigului personal, oamenii deasupra lucrurilor, principiile deasupra comodităţii, slujirea deasupra puterii, şi privirea pe termen lung deasupra celei pe termen scurt.
De fieare dată când încalci un principiu moral, devine mai greu să acţionezi cu integritate. Lucrurile pe care le-ai făcut în trecut poate fără prea multă băgare de seamă se vor întoarce la tine atunci când vei fi presat. De aceea dezvoltarea şi menţinerea integrităţii cere o vigilenţă constantă şi disciplină. John Weston a spus, „Trăieşte după următoarea regulă; nu face nimic de care să-ţi fie ruşine dacă s-ar scrie în ziarul de mâine.”

No comments: