Wednesday, October 8, 2008

„Un om ca mine să fugă?” Neemia 6: 11-UCB

Dacă eşti interesat cum să ai succes atunci studiază cartea lui Neemia. Ierusalimul zăcea în ruine; atunci a intrat el în vizor. El a adunat, organizat şi i-a motivat pe oameni. 52 zile mai târziu, ei şi-au spălat mistriile lor, şi-au aranjat echipamentul lor şi s-au apucat să construiască un zid nou. Cum a reuşit să facă aceasta?
1) El a avut pasiune! El nu putea să doarmă pentru că se gândea la problemă şi la cum putea să o soluţioneze.(Neemia 1: 3-4)
2) El a putut să motiveze şi pe alţii! Cât de bună este viziunea ta dacă nu poţi motiva şi implica şi pe alţii în ea? (Neemia 4: 17)
3) El avea încredere în Dumnezeu! Poate că s-a îndoit de abilităţiile proprii, dar nu s-a îndoit de puterea şi abilităţile lui Dumnezeu. Cartea lui este plină de rugăciuni: liniştite, scurte, specifice(Neemia 4:4).
4) A refuzuat să renunţe! De când a început să facă primele amestecuri de mortar şi până când a terminat ultima poartă, criticii nu l-au lăsat. Numic nu l-a clintit! Nici bârfa, nici critica, nici sarcasmul, nici suspiciunea(Neemia 6: 11)
5) A fost înţelept! A avut câţiva lucrători care construiau zidul şi unii care stateau în gardă împotriva unui atac.(Neemia 4: 16). A acţionat fără exagerări, a fost îngăduitor şi totuşi neclintit. E foarte bine să ai capul în nori dar picioarele sunt pe pământ...
6) A avut disciplina necesară pentru a termina zidul! Oamenii de succes sunt oameni care duc la bun sfârşit tot cea ce încep.(Neemia 6: 15) Când slujba şi-a pierdut pasiunea el nu s-a dus în altă parte; A rămas acolo la timp şi ne la timp. Dacă vrei să fii un lucrător de succes trebuie să implementezi aceste principii şi în viaţa ta.

No comments: